arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Processing Freakday

Back to quality audio

Beste processing vrienden en freaks,


Welkom op de enige echt website voor de ware soundprocessing freaks!

Graag maken we even kennis met u!


Wij zijn een klein maar erg gemotiveerd clubje met een gemeenschappelijk passie voor “sound” maar in het bijzonder voor “on air sound”!


Voor velen van ons begon het, net zoals voor velen van u, vele jaren geleden met ons eigen illegale geheime zendertje. We hoeven u niet te vertellen dat Nederland honderden illegale zogenaamde “piratenzenders” bevat!


Omdat we geen rekening hoefden te houden met dingen zoals regeltjes voorgeschreven door de wet en door zendvergunningen en ook geen rekening hoefde n te houden met inkomsten uit reclame en dus ook luistercijfers die behaald dienen te worden, waren we vrij om te experimenteren met dingen zoals antennes, zenders, platenkeuze en diverse merken bier, maar ook met het “on air” geluid van ons eigen zendertje!


Naar verloop van tijd begon de Nederlandse overheid harder op te treden tegen de vele piraten door een andere manier van handhaving en zwaardere boetes en dwangsommen. Omdat de kleine “eenmanspiraatjes” dit, voornamelijk financieel, niet meer konden bolwerken, zijn vele piraten een groter piratenteam gaan vormen. Het grote voordeel hieraan was dat er een grotere financiële input kwam. Rond het jaar 2002 was er een grote omslag merkbaar van de simpele low budget piraatjes naar de professionele grote piraten! Door het grotere budget van de piratenteams werden naast de masten, het aantal antennes, de zender en de accessoires in de studio ook de soundprocessing steeds luxer en belangrijker.


Rond het jaar 2006 was er dermate veel luxe soundprocessing in omloop en waren de piratenteams dermate groot gegroeid (soms wel tot meer dan 120kW ERP!) dat er behoefte was aan een bepaalde “know – how” omtrent het goed afstellen van de technische dingen zoals bijvoorbeeld de “zwaai” van de modulatie en daarnaast uiteraard het instellen van de complexe soundprocessor om ook de oude vinyl hits goed te laten klinken op de radio!


In dit jaar startte een klein maar erg gemotiveerd clubje ;) om de diverse in omloop zijnde professionele soundprocessoren te “testen”. Men bekeek simpelweg of het audio binnen het Stokkemasker paste en luisterde naar de sound die het apparaat, of de setup, met zich meebracht.


Deze dag kenmerkte zich door een zeer open en vriendelijke sfeer! Er werd alom gediscussieerd over sound en soundprocessing onder het genot van een koud biertje en een broodje braadworst van de barbecue. Maar wat nog belangrijker was, was dat men van elkaars kennis kon profiteren die de ware “freaks” door de jaren heen hadden opgedaan met, zo goed als, elk merk en type soundprocessor!


Vanaf deze dag was er een grote stijging merkbaar in het aantal zeer professionele soundprocessoren onder de honderden piratenzenders in Nederland, maar ook bij de grotere lokale omroepen en zelfs bij de landelijke publieke en commerciële omroepen werd merkbaar dat er wat meer werd uitgedaan op de factor “sound”.


De sfeer en de manier van kennis delen staat ook nu nog steeds centraal in de Dutch Processing Freak Day! Naast het ontbreken van commerciële belangen, onderscheiden wij ons van alle andere beurzen omdat er op de Dutch Processing Freak Day WEL inhoudelijk wordt gekeken naar een processor! Bij ons worden WEL de parameters behandeld, bij ons hoor je wat de exacte topologie is achter een processor en bij ons hoor je WEL wat een processor volledig getweakt doet op commercieel niveau!


Daarnaast kun je naast de processor ook kennis maken met de mensen achter de processor en op een gemoedelijke manier van gedachten wisselen met een koel drankje en een hapje.


Wij kunnen geen enkele andere beurs of evenement bedenken waar dit op deze manier kan!

Ons motto luidt: kom voor de gezelligheid en ga zonder vragen!


Graag zien we je 9 september 2018 te Weerselo!


Met vriendelijke groet’n,

De organisatie van de Nederlandse Processing Freak Dag!

Audiofreaks 2.0

Missie

Wij hebben een visie ontwikkeld die wij graag met u willen reflecteren. Onze visie is een lange termijnvisie over het behoud van “radio” in het algemeen, of dat nu gaat via FM, via HD of via DAB+ is daarin navenant.


Wij zijn van mening dat “kwaliteit” steeds meer een belevingsfactor wordt. Wij willen “kwaliteit” doortrekken naar de kwaliteit van het beleven van audio. Alternatieve diensten als Spotify en Napster en Apple bieden een zeer goede audiokwaliteit vergeleken met FM en HD radio.


Mensen zijn steeds beter in staat om die kwaliteit te beleven door het toenemen van de kwaliteit van o.a. afluisterapparatuur. Juist doordat de afluisterapparatuur steeds hoogwaardiger wordt stellen mensen steeds hogere eisen aan audiokwaliteit.

Onze stelling is dat het verbeteren van de audiokwaliteit op de radio zal bijdragen tot het behoud van het medium radio in het algemeen op de langere termijn.

Processing Freakday 2018

2018 staat weer in het teken van een nieuwe editie van De Processing Freakday. Dit evenement zal nog beter, nog waarvoller en nog spectaculairder worden dan de voorgaande edities. We houden je via deze website op de hoogte maar kunnen jullie alvast een kleine tip van de sluier geven...


Beer & Meatballs are inclusive!

Save the Date!

Sunday

09-09-2018

10:00